Tarieven PCR coronatest met Non-COVID document
☝Bespaar met korting: Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Coronavirus en Orthodontie

Coronavirus en Orthodontie

Hier zijn wat tips over hoe je voor je beugel kunt zorgen terwijl je met het coronavirus te maken hebt. Het is altijd nodig om voor je beugel te zorgen, maar nu is het belangrijker dan ooit. Hoewel we in staat zijn om patiënten te zien in een noodgeval, zullen niet-urgente electieve bezoeken op een later tijdstip worden hervat.

Hebt u een situatie die uw onmiddellijke aandacht vereist?

In de eerste plaats is er altijd een ortho in de buurt voor u beschikbaar in geval van een tandheelkundig noodgeval.

Bel bijvoorbeeld Orthodontiepraktijk Kolodziej in Leiden als u pijn heeft, uitstekende draden of beschadigde beugels. Merk op dat de meeste orthodontische problemen eigenlijk vrij eenvoudig te behandelen zijn en vaak door de patiënt of zijn naasten kunnen worden beheerd, hoe stressvol ze ook zijn.

Tips voor onderhoud aan je beugel

Hier volgen enkele korte tips, gevolgd door nadere informatie.

  • Poets en flos je tanden na elke maaltijd.
  • Spoel uw mond na het poetsen met mondwater.
  • Kleverige, kauwerige en harde maaltijden moeten worden vermeden.
  • Suikerhoudende dranken en voedingsmiddelen moeten zoveel mogelijk worden vermeden.
  • Elastieken moeten te allen tijde worden gedragen.
  • Gebruik voor zweertjes in de mond een plaatselijk verdovingsmiddel (zoals Orabase of Ora-Gel) of orthodontische was.
  • Zweertjes kunnen ook worden verholpen door te spoelen met zout water.
  • Gebruik voor geïrriteerde plekken orthodontische was.
  • Als u een noodgeval heeft, neem dan meteen contact met ons op.

Extra goed poetsen

Poetsen en flossen met een beugel is moeilijker, maar wel noodzakelijk om een slechte adem, demineralisatie, gaatjes en/of beginnende tandvleesontstekingen te voorkomen. We raden u aan om vandaag extra aandacht te besteden aan uw dagelijkse huishoudelijke activiteiten.

Kosten PCR-testen met Reiscertificaat
☝Nu korting: Bestel Vandaag!☝

Het is ook van cruciaal belang om gedurende deze periode regelmatig uw handen gedurende 20 seconden met water en zeep te wassen. Uw handen schoon houden is een eenvoudige maar doeltreffende manier om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Als je geen elastieken meer hebt, laat het je orthodontist dan zo snel mogelijk weten, want het is belangrijk dat je ze zoveel mogelijk blijft dragen. Je kunt ze de beugel-elastiekjes online bestellen, als je bijvoorbeeld besmet bent met corona.

Hygiëne ook belangrijk bij Onzichtbare beugels

Bovendien moet u uw retainers en aligners, zoals Invisalign, met bijzondere voorzichtigheid schoonmaken en beschermen. Neem contact met ons op als u vragen heeft. Het kan nodig zijn de duur van het dragen van de aligners aan te passen.

We hopen dat deze informatie over de verzorging van uw beugel tijdens het coronavirus uw vragen heeft beantwoord. Als u deze coronaregels volgt, kunt u problemen voorkomen en uw therapie op schema houden. We kijken er echt naar uit u zo snel mogelijk weer te zien.